Mi van a web-kirakat mögött?
2008. november 07. írta: vecseilaszlo

Mi van a web-kirakat mögött?

Kiszervezett logisztika ● A bankkártya sokaknak tabu ● Házhozszállítási anomáliák és megoldások ● Gyors, olcsó, jó ● Tények az internethasználatról ●A és B társadalmi csoportba tartozók

Forrás: Mai Piac online
Szerző: O.Á.


"Egy jó weblap, megfelelő marketingtevékenység, és már működhetne is az internetes áruház – állítja dr. Duma László, az Adversum Logisztikai Tanácsadó Kft. ügyvezetője –, de jó logisztikai háttér nélkül nincs siker. Szerinte ebbe a kereskedelmi formába alacsony tőkével bárki belefoghat ugyan, de a logisztikai megoldásokra ügyelni kell.

Sem saját raktárra, sem milliókat fel-emésztő kezdő árukészletre nem kell feltétlenül költeni, mivel ma már részben olyan kiszolgálói hátország érhető el Magyarországon is, amely biztosítja a megfelelő infrastruktúrát. A logisztikai szolgáltatók nemcsak bérraktározást, de a megrendelt termékek házhoz szállítását is vállalják.

Kiszervezett logisztika
„Ha a webáruházat működtető keres-kedők a logisztikai feladatokat kiszervezik, költséghatékonnyá tehetik a vállalkozásukat. A logisztikai szolgáltatónak ugyanis csak a ténylegesen igénybe vett szolgáltatás, bérelt terület után kell fizetni. Ha csak egy kanna tejfölt tárolok nála, akkor ennek a bérraktározása terheli a megbízót” – mondja Duma László. Természetesen amennyiben hagyományos bolttal rendelkező kereskedő indít internetes áruházat, amely akár üzletének webes kirakataként is funkcionálhat, részben rendelkezhet a megfelelő háttérrel, már ami a készletezést, raktározást jelenti. A fővárosban és egyenletesen magas rendelésszám mellett" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6754322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása