A webes formátumok toplistája
2008. október 28. írta: vecseilaszlo

A webes formátumok toplistája

A webes formátumok toplistája


Forrás: Internet Hungary 2008: "2010-re megkerülhetetlen" programfüzet
Szerző: Novák Péter

  • 10%: 2008-ban közel ekkora szeletet hasít ki az internet a reklámtortából.
  • 55%: a reklámpiac 2008-as növekedésének várhatóan több mint a fele online költésekben realizálódik.
  • 80%: a 15-24 évesek ekkora része volt aktív internetező 2008 első fél évében.


A fentiek egy évvel ezelőtt sorrendben 7,5%, 30%, 71 % voltak. A fejlődés folyamatos, az online reklámgazdaság továbbra is lendületben van.

A „hagyományos" média szerepe sokak életében tovább csökken, immár az esti szórakoztatásban, kikapcsolódásban is érzékelhető az online előretörése, többek között a webes videóknak köszönhetően. A változás óriási kihívás elé állítja az online piacon még nem komoly pozíciókkal bíró médiavállalatokat. Van, akit már most, a többieket rövidesen. A digitális világ persze vonzó lehetőség számukra is, de ennek kihasználása korántsem könnyű pálya.

Az átalakulás az ügynökségeket is változtatásra készteti, megy az off-line onlájnosodása és áramlanak át az online-ba az offline szakemberek. A hirdetők egyre több tapasztalat birtokában még intenzívebben kérik ügynökségeiktől az átütő online megoldásokat, bízva abban, hogy a megszokott technikák mellett a digitális eszközök segítenek megoldani a reklámkerülés és a médiafogyasztás változásának folyamatát.

A folyamat megállíthatatlan, a fejlett piacokon már középtávra is a digitális marketing térnyerését 25-30%-ra várják. Hazánkban sem irreális, hogy 2010-re a harmadik legerősebb média lesz az online.

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr60727329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása