Európai digitális könyvtár már ősztől?
2008. szeptember 26. írta: vecseilaszlo

Európai digitális könyvtár már ősztől?

Heteken belül zöld jelzést kaphat az Europeana nevű online bibliotéka és így a látogatók egyetlen portálon keresztül férhetnek majd hozzá a kontinens művészeti örökségéhez.

Forrás: sg.hu
Szerző:
Berta Sándor


"A művek között egyaránt megtalálhatók lesznek digitalizált könyvek, újságok, kultúrtörténetei leírások, iratok, fotók és festmények. Viviane Reding, az Európai Unió információs társadalomért és médiaügyekért felelős biztosa szerint mindez néhány héten belül már nem csupán fikció, hanem valóság lesz. "Az európai digitális könyvtár az embereknek gyors és egyszerű hozzáférést biztosít majd az európai könyvekhez és műalkotásokhoz, függetlenül attól, hogy éppen az otthonukban vagy külföldön tartózkodnak" - jelentette ki a politikus.

Vagyis egy cseh diák a prágai lakásában tanulmányozhatja majd a British Library anyagait anélkül, hogy személyesen Londonba kellene utaznia. Egy ír műkedvelő pedig megtekintheti a Mona Lisát anélkül, hogy a Louvre előtt órákig kellene sorban állnia. Az azonban még Reding ígérete ellenére is még mindig nyitott kérdés, hogy" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr31671513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása