Kirúghatnak-e egy e-mail miatt?
2008. augusztus 18. írta: vecseilaszlo

Kirúghatnak-e egy e-mail miatt?

Az e-mail postafiók nem a sajátunk? ● Szavak szabadsága? ● Otthoni munkahely ● Csak mert megtehetjük... ● Nincsenek titkok ● Elmentett jelszó ● A tiszta megoldás


Forrás: PC WORLD.üzlet
Szerző:
Turcsán Tamás


"A munkahelyen nem érdemes magánlevelezést folytatni, a biztonsági szűrők ugyanis könnyen leleplezhetik az óvatlan álláskeresőt, vagy az illetéktelen "adatmentőt". Beletekinthet-e személyes elektronikus leveleinkbe a munkáltatónk?


A munkahelyi kommunikáció elektronikus formája egyre több vitát vált ki világ szerte. Míg a céges levelezést szabályozhatják cégünknél, elvileg magán leveleinkbe - elvileg - nem tekinthetnének bele. A most elvégzett felmérések szerint, mivel az adatvesztéstől jogosan rettegő cégek és a hálózati biztonsági szoftverek ma már szinte teljes betekintést nyernek a cégnél történő kommunikációba, a cégtől küldött magánlevelek sem maradnak ki a megfigyelésből.

A lebukásához elég néhány árulkodó email, s a munkahelyi elektronikus levelezésünk miatt, - akár személyes, akár üzleti - komolyabb konfliktusokba keveredhetünk főnökeinkkel, esetleg még munkahelyünket is elveszthetjük.

Annak ellenére, hogy ma már a legtöbb cég szabályokhoz köti az e-mailezést, a dolgozók nagy része továbbra is óvatlan a munkahelyén." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr47617529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizs (törölt) 2010.01.22. 07:32:27

Ismerek olyan emberkét, akit figyelt a főnöke, miket irogat a munkahelyi számítógépén, és felmondott, kirúgta később az illetőt!

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2010.01.22. 12:33:20

Ezért érdemes online alapú levelező klienst használni ...
süti beállítások módosítása