Démonok, vérszipolyok gyerekeknek
2008. augusztus 18. írta: vecseilaszlo

Démonok, vérszipolyok gyerekeknek

Társadalmi összefogással kellene gátat vetni az értelmetlen ifjúsági horror terjedésének


Forrás: Magyar Nemzet
Szerző: Varga Klára
 


"Egy óriási skorpió alakját magára öltő démon az egyik női utas szemébe döfi fullánkját. Amint a két szemgolyó kifolyik, a démon a véres szemgödrökbe köpködi petéit, majd félig-meddig emberi arcával figyeli, hogyan kelnek ki a petékből a tekergőző lárvák és kezdenek lakmározni az élő húsból – így kezdődik Darren Shan Végítélet című könyve, amely az idén magyarul is megjelent a Móra Kiadó gondozásában.

Meghívták az idei budapesti könyvfesztiválra az ír nemzetiségű szerzőt, aki kígyózó sorok előtt dedikálhatta új sikerkönyvét, amely a Démonvilág-sorozat hatodik darabja. Közben kiadás előtt áll A halál sóhaja című folytatás, amelyben a főhős, a kamaszkorú Grubbs Grady folytatja véres küzdelmét a démonvilággal, amelynek egyik vezéralakja a Végítéletben Vész herceg, „aki” kizárólag az emberi szenvedésben leli boldogságát, s egyben életcélját.
Cs. Tóth János, a Móra Kiadó vezérigazgatója elmondta, hogy a Vámpírkönyvekkel nyolc éve kezdődött Darren Shan regényeinek magyar kiadása." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr42617788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása