Londonban hét perc, az OSZK-ban néhány óra a könyvnyomtatás
2008. augusztus 09. írta: vecseilaszlo

Londonban hét perc, az OSZK-ban néhány óra a könyvnyomtatás

Instant könyv kávéval


Forrás: Népszabadság Online
Szerző:
Varsányi Gyula


"Megerősítheti a könyv és a hagyományos kereskedés pozícióját a virtuális hozzáféréssel szemben az a digitális gyorsnyomtató berendezés, amely a közelmúltban lépett működésbe brit könyvesboltokban. Elsősorban a kis példányszámú művek kiadóinak és vevőinek segít. Már nálunk is előfordul.

A vásárló bemegy a könyvesboltba, kér egy művet, leül a kávézóban, és mire megitta a kávéját, kézbe veheti a frissen készült könyvét, amely olyan, mint egy hagyományos, nyomdából kikerült példány. Holott a boltban levő digitális nyomtató-, kötő- és ragasztógépen állították elő, mindössze hét (!) perc alatt, lemezen tárolt tartalom alapján.

Stílusosan Espresso Book Machine-nek hívják ezt a mindössze 2-3 négyzetméteren elférő berendezést, amelyet először Amerikában alkalmaztak, de júniustól a főként tudományos és felsőoktatási kiadványokat megjelentető brit Blackwell kiadó könyvesbolti hálózatában is üzembe helyeztek." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr34607219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása