Internet: az elsődleges fogyasztási csatorna
2008. július 27. írta: vecseilaszlo

Internet: az elsődleges fogyasztási csatorna

Internet: az elsődleges fogyasztási csatorna


Forrás: Cetelem Bank "Körkép 2008" tanulmánya
(részlet Az e-kereskedelem Európában c. tanulmányból)


Az internet mára visszafordíthatatlanul teret hódított Európában is, csakúgy, mint minden más földrészen. Az internet eredetileg egyszerű kommunikációs eszköz volt, napjainkban azonban az információk nagy részének szállítója, és a jövőben pedig az elsődleges fogyasztói csatornává alakul.

Amennyiben a weben történő információszerzés ma általánosnak mondható, akkor hamarosan az on-line fogyasztás is azzá válik. Az informatikai eszközökhöz való hozzáférés javulása természetesen fontos szerepet játszott ebben a villámgyors fejlődésben. Az otthonokban, munkahelyeken, a nagyközönség számára nyitva álló helyiségekben (könyvtárak, kávézók) az internet-hozzáférés egyre könnyebb és egyre gyorsabb, ami a különböző technológiáknak köszönhetően egyre hatékonyabb, és mindez egyre csekélyebb díjjal párosul.
A fogyasztók nincsenek kötve semmihez: az e-kereskedelem lehetővé teszi, hogy jobban fogyasszanak (idő megtakarítás, minőség), hogy többet fogyasszanak (a megtakarításokból a termékek felsőbb skálájából is vásárolhatnak, vagy több terméket is megszerezhetnek), hogy teljes biztonságban felhőtlenül szórakozzanak.

Kijelenthetjük tehát, hogy az internet az elkövetkező években a jövedelem elköltésében megkerülhetetlen lesz.  Azokban az országokban, ahol a világhálón keresztül történő vásárlás már elterjedt, mint az Egyesült Királyságban vagy Németországban, ott az on-line eladások folytatják erőteljes fejlődésüket.

Az interneten zajló kereskedelem még csak elkezdődött!


A Cetelem Bank "Körkép 2008" színvonalas prezentációja letölthető innen.
A Cetelem Bank "Körkép 2008" tanulmányának háttéranyagai letölthetők innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr70573491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása