E-kereskedelem és kapcsolódó fizetési megoldások
2008. június 13. írta: vecseilaszlo

E-kereskedelem és kapcsolódó fizetési megoldások

E-kereskedelem és kapcsolódó fizetési megoldások



Forrás: bankweb.hu


Az internetes kereskedelem kétségkívül jelentős fejlődés előtt áll, azonban a jelen az még eléggé elszomorító képet mutat. Az e-boltokban a legkeresettebb áruk és szolgáltatások a könyvek, CD-k, elektronikai, számítástechnikai termékek, utazásfoglalás, jegyvásárlás és pénzügyi, biztosítási szolgáltatások.

A hazai internetes áruházak közel 85%-a csak az utánvéttel történő fizetési lehetőséget biztosítja a vásárlói számára, online fizetési megoldást kevés helyen alkalmaznak, az is többnyire csak a kártyás fizetést jelenti.

A kártyával történő online fizetési rendszerek lassú elterjedésének valószínüleg több oka is van:

A kereskedők a magas tranzakciós költségekre hivatkoznak, de alacsony az online fizetésre alkalmas speciális kártyák száma is. A vásárlók oldaláról a legfontosabb okok között az alkalmas kártyák magas ára, a biztonsági okok, illetve a szállítási szolgáltatások minősége szerepel. Az online kereskedelem térnyerését nem csak a választék szélesítésével lehetne elősegíteni, hanem a fizetési megoldások korszerűsítésével, kényelmes és olcsó megoldások kifejlesztésével is.
Írásunk az ezen a téren elért fejlődést szeretné bemutatni.

Mikrokereskedelem
A kisebb értékű javak adásvételét szokás mikrokereskedelemnek nevezni, elkülönítve ezzel azt a nagyobb értékű javak kereskedelmétől, amelyeknél a már elterjedt átutalási és bankkártyás fizetési módozatok a jellemzőek. A fizikai világban a mikrokereskedelem ... >>

II.rész

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr43518545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása