TITAN: Vassal jobban ellátott az ország, mint aggyal
2008. június 11. írta: vecseilaszlo

TITAN: Vassal jobban ellátott az ország, mint aggyal

TITAN: Vassal jobban ellátott az ország, mint aggyal



Forrás: Sg.hu
Szerző: Dojcsák Dániel


Magyarország informatikai felkészültsége nem túl fényes, állítja ma már szinte minden ezzel a témakörrel foglalkozó szervezet. A tojásdobálás árnyékában született összefogás, a TITAN program viszont éppen ezzel a helyzettel szeretne kezdeni valamit, ráadásul végre nem eszközöket vagy elérést adna, hanem tudást a fejekbe.

A TITAN egy felnőttképzési program, teljesebb nevén Tréning-keretprogram az információs társadalom alkalmazkodóképességének növelésére, melynek részleteit a piaci szereplők szakértői a kormányzati felelősökkel karöltve idén nyáron szeretnék kidolgozni, hogy 2009-re már ténylegesen működhessen. A program keretében főként a kis- és középvállalkozások, illetve az egyéni szakemberek/üzletemberek nyerhetnek végre lehetőséget arra, hogy bonyolult pályázati eljárások és komoly források nélkül szerezhessenek meg általános felhasználói, illetve speciális üzemeltetői és fejlesztői szaktudást.

A program előkészítését természetesen egy részletes kutatás előzte meg, a GKIeNET "Kutatás a magyar munkaerő IT-felkészültségéről" címmel. A hazánkban működő 30 000 vállalkozás közül egy 1000 elemű reprezentatív mintát kérdeztek meg arról, hányadán is állnak a cégen belül az IT fejlettségével. Az eredmények nem meglepőek, a korábbi felmérések motívumai tisztán felismerhetőek ebben is.

A hazai vállalatok csupán ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr37514513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása