Ön hány vevőt szeretne? - Néhány szó a konverzióról
2008. június 03. írta: vecseilaszlo

Ön hány vevőt szeretne? - Néhány szó a konverzióról

Ön hány vevőt szeretne?



Forrás: internet-marketing.hu


A legtöbb internet marketinges egyetért abban, hogy az 1-2%-os konverziós arány már "jó" teljesítménynek számít egy értékesítési weboldalon. Ez a kifejezés annyit jelent, hogy 100 látogatóból 1 vagy 2 személy teszi meg azt a lépést, mely a weboldal értékesítési folyamatának végső célja – azaz vásárol, információt kér, vagy letölt egy anyagot. Cikkünkből megtudhatja, miként kell megfelelően értelmezni a fenti számokat és hogyan kalkulálhatja ki segítségükkel várható eladásait.

Számos olyan honlap létezik, melynek tulajdonosa kétségbeesne, ha konverziós aránya 10% alá csökkenne. Míg mások, különösen a technikai cikkeket értékesítő oldalak már 0,1%-kal is elégedettek lennének. Az, hogy egy konkrét weboldal esetében mekkora a jó konverziós arány, mindig az oldal céljától függ. Sokkal egyszerűbb például feliratkozókat gyűjteni, mint eladásokat produkálni. Ez lefordítva annyit jelent, hogy sokkal magasabb konverziós arány várható el egy olyan weboldaltól melynek egyetlen célja csak a feliratkozók gyűjtése, mint egy másiktól melyet értékesítési céllal hoztak létre.

Ha Ön még "új" a világhálón, vagy csak nemrégiben indította el weboldalát, akkor bizonyára nincs még elég látogatója és megfelelő internetes értékesítési tapasztalata, melyek alapján kidolgozhatná, mekkora kell, hogy legyen honlapja konverziós aránya. Ráadásul az online marketing munka egyik legnehezebb része a látogatók megszerzése és ez hatványozottan igaz egy vadonatúj weboldal esetében.

Számítsa ki előre eladásait
A weboldal konverziós arányának egy olyan eszköznek kell lennie, amely iránymutatást ad a végső cél lehető leghatékonyabb eléréséhez. Ön kitűzhet bármilyen konverziós arányt célként, de soha ne ez a szám legyen a végcél és ami a legfontosabb, hogy a kalkuláció közben ne tévessze szem elől a honlap valódi célját.

Tételezzük fel, hogy elindított egy weboldalt, melyen egy elektronikus könyvet értékesít, ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr54501378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása