Az ajax és a keresőoptimalizálás
2008. június 02. írta: vecseilaszlo

Az ajax és a keresőoptimalizálás

Az ajax és a keresőoptimalizálás



Forrás: OnlineMarketingWelt.hu


Az alábbi cikkre maga a szerző, Pelle Boese hívta fel a figyelmemet egy kedves levélben. Pelle a seo-mobile.de blog gazdája, akinek egy írását (Hirdetések mobilon) már korábban fordítottam. Most az ajax és a seo kapcsolatát boncolgatja.

Az ajax és a seo

Az utóbbi időben megint elég sokat lehet olvasni a web2.0-ról, és ezzel összefüggésben az ajaxról is. Az ajax az „Asynchronous Javascript and XML” kifejezés rövidítése, ami pedig a Microsoft által bevezetett “XMLHttpRequest” javascript API-ra vonatkozik. Az ajax lehetővé teszi, hogy egy weboldal böngészése közben a háttérben adatok töltődjenek le a webszerverről és ne kelljen a weblap egyes részeinek frissítéséhez a teljes lapot újratölteni.

Az ajaxot gyakran különböző effektekhez használják, mint például dinamikusan változó tartalmak az oldal egy meghatározott területén. Ahogy a nevéből is kitűnik, a technológia javascript alapú, ebből pedig az következik, hogy a keresők számára láthatatlan: az ajax segítségével letöltött tartalmak (egyelőre) nem kerülhetnek az indexbe. Mégis van megoldás arra, hogy az ajaxos oldalakat keresőbaráttá tegyük.

Hogyan működik az ajax?
Az ajaxos megoldásokhoz általában egyszerű javascript-függvényeket vagy kész keretrendszereket használnak, amelyek lehetővé teszik, hogy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr62499150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása