79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok
2008. június 02. írta: vecseilaszlo

79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok

79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok
Juhász Ferenc nyitja meg a Könyvhetet


Forrás: Litera


Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő ünnepi köszöntőjével nyílik az idei Könyvhét a Vörösmarty téren, mely az idén is fő helyszíne lesz 2008. június 5 – 9-e között a 79. Ünnepi Könyvhétnek és 7. Gyermekkönyvnapoknak. Az Írók Boltja Könyvhetét Csuhai István nyitja meg június 5-én öttől. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése és a Magyar Rádió Zrt. Kulturális Szerkesztősége közös műsorral jelentkezik a téren két színpadon is, melyeken reggeltől estig várják a közönséget.

A június 5-én nyíló rendezvénysorozaton 1200 dedikálás várja a látogatókat és 220 könyves cég kínálja a könyveket. Zentai Péter László, az MKKE igazgatója szerint összesen egymillió ember vesz majd részt az öt nap alatt vidéken és a fővárosban. A Vörösmarty téren két színpadon is folyamatosan fellépnek majd a művészek. Pénteken és szombaton a családokat is gazdag programmal várják. A Könyvhétre évről évre egyre több új kiadvány jelenik meg: az idén a kiadók közel ötszáz új kötettel jelentkeznek, ebből 390 magyar szerző munkája. (A várható megjelenésekről külön híreinkben olvashatnak.)
 
A Könyvhéten két színpadon a Magyar rádió élőben jelentkezik: a szerkesztőséget Liptay Katalin vezeti, a programok szerkesztője Bán Magda. A rádió programjaiban közreműködik Antall István, Balázs Attila, Bödő Anita, Filippinyi Éva, Győri László, Házi Hunor, Kőrösi Zoltán, Kövesdy Zsuzsanna, Kulcsár Katalin, Lehoczky Orsolya, Marton Éva, Ránki Júlia, Tarján Tamás, Váradi Júlia, Vlasics Sarolta, Völgyi Tóth Zsuzsanna és Zelki János, a színpadmester pedig Vallai Péter színművész lesz.
 
A rádiós program a hivatalos megnyitó előtt egy nappal, június 4-én szerdán indul – e napon este 22.25-től kerül sor az Esti beszélgetés a kultúráról című műsorra az MR1-Kossuth rádióban, melyen a 100 éves Nyugat könyvhétre megjelenő kiadványairól (Babits, Krúdy, Karinthy, Móricz) esik szó.

Június 5-én délután fél négykor kerül sor a Tűzoltózenekar felvonulására: a díszegyenruhába öltözött Tűzoltózenekar az ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr21499102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása