Jogsértő-e az elektronikus hírközlésről szóló törvény
2008. május 29. írta: vecseilaszlo

Jogsértő-e az elektronikus hírközlésről szóló törvény

Jogsértő-e az elektronikus hírközlésről szóló törvény



Forrás: ITcafé

A Társaság a Szabadságjogokért az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy az állapítsa meg a törvénysértést.

„Tudja-e Ön, hogy azt a tényt, hogy a TASZ honlapján ezt a cikket olvassa, rögzítik?
Tudja-e Ön, hogy ha felemeli a telefont, hogy munkatársunktól további információt kérjen aktuális akciónkról, azt rögzítik, és egy évig tárolják azokat az információkat, melyekből kiderül, hogy Ön milyen telefonszámról vagy telefonkészülékről telefonált, hol tartózkodott a hívás időpontjában, és mennyi ideig beszélt munkatársunkkal?
Tudja-e Ön, hogy nem is kell munkatársunkkal beszélnie ahhoz, hogy bekapcsolt mobilja alapján folyamatosan rögzítsék, merre is jár napközben?
És azt tudja, hogy mindezt Ön fizeti?”


A fenti mondatokkal kezdődik a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet felhívása honlapjukon, ahol legújabb akciójukra hívják fel a figyelmet. A TASZ ugyanis az Alkotmánybírósághoz fordult, mivel a hatályban lévő telefonos és internetes adatmegőrzési szabályok egy részét súlyosan jogsértőnek találják. A jogvédők álláspontja szerint ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr87493272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása