Újabb merénylet az internet lényege ellen: Online reputation management
2008. május 22. írta: vecseilaszlo

Újabb merénylet az internet lényege ellen: Online reputation management

Újabb merénylet az internet lényege ellen: Online reputation management

Az előző blogbejegyzés témájához kapcsolódik az a - véleményem szerint már-már felháborító, de legalábbis szomorú - hír, amelyről a Figyelő múlt csütörtöki számában számolt be.

Az említett hetilapban is hivatkozott (jelenleg vélhetőleg csak az USA-ban működő) Online Reputation Management szolgáltatás egy újabb ékes példája annak, hogy sokan nagyon komolyan félrértik az internet lényegét!

Az online reputation (reputáció, hírnév) management szolgáltatás lényege, hogy amennyiben a keresők (pl. Google) találati listáin az Ön cégéről szóló előnytelen tartalmak ütik fel a fejüket, a szolgáltató - ahogy ők mondják - "eltünteti" ezeket a tartalmakat.

Ha ez pont így lenne, akkor sem találnám jónak ezt a szolgáltatást, hiszen az Internet egyik fontos előnye, hogy sokkal átlátszóbbá, átláthatóbbá válik a piac, sokkal könnyebb tudomást szerezni róla, ha egy személy, egy cég nem tisztességesen vesz részt a gazdasági- vagy közéletben.

Ami viszont véleményem szerint még "rosszabbá" teszi ezt a szolgáltatást, az az, hogy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr42481998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása