Internet-hozzáférés: keleten a helyzet (majdnem) változatlan, vagy mégsem?
2008. május 22. írta: vecseilaszlo

Internet-hozzáférés: keleten a helyzet (majdnem) változatlan, vagy mégsem?

Internet-hozzáférés: keleten a helyzet (majdnem) változatlan, vagy mégsem?

Tavaly év végén már 1,8 millió honfitársunk fizetett elő internetre. Ez a szám persze önmagában nem lenne érdekes, ám ha figyelembe vesszük, hogy 2006 végén félmillióval kevesebben fizettek elő a netre, akkor már valóban figyelemreméltó a növekedés – olvashatjuk a KSH jelentésében.

Ugyancsak bizakodásra adhat okot, hogy nőtt a szélessávú végpontok aránya is, és az év végére az összes internetkapcsolatnak már csak mindössze három(!) százaléka volt kapcsolt vonal, vagy ISDN. A legdinamikusabb gyarapodást a vezeték nélküli szegmens érte el csaknem 73 százalékos növekedésével. Ezt a számot azonban érdemes némi fenntartással kezelni, mert az adatok egy hangyányit torzítanak. Ugyanis a megkérdezések során a felhasználók sok esetben nem tudtak különbséget tenni a WiFi hotspotok és a mobilhálózati internet-csatlakozás között, lévén mindkettő „vezeték nélküli” megoldás.

A vezeték nélküli technológiák esetében felhívjuk a figyelmet arra, hogy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6481963

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Informatika, Internet, WEB 2.0 2008.05.30. 21:28:22

Hotspot: hogyan internetezzünk ingyen két hamburger között?Gondolom sokaknak ismerősen hangzik a Hotspot szó. Ez egy nílvános, hálózat nélküli internet hozzáférési pontot jelent. Ha valaki rendelkezik egy wifi képes készülékkel, akkor az adott hotspo…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása