Még kicsi az igény a szupergyors internetre
2008. május 16. írta: vecseilaszlo

Még kicsi az igény a szupergyors internetre

Még kicsi az igény a szupergyors internetre

Az internetszolgáltatók egyelőre csak kísérleteznek a jelenlegi csomagoknál lényegesen nagyobb sebességet kínáló technológiákkal, miközben például Németországban már össze is vesztek rajta cégek és a hatóság. Magyarországon a tavalyi év óta növekszik ugrásszerűen a szélessávú internet előfizetések száma, az új belépők azonban a legolcsóbb és legkisebb sávszélességet kínáló csomagokat választják. A szolgálatók keskeny ösvényen próbálnak egyensúlyozni: csak a tőkerős cégek tudnak internetgyorsító beruházásokat végrehajtani addig, amíg valódi igény nem mutatkozik például a nettévé iránt.

A T-Online tavaly óta Budapesten, a XI. kerületben kísérletezik a telefonvonalon továbbított, nagy sávszélességű internetszolgáltatással, amelyen a nagy felbontású, kiváló képminőséget biztosító HDTV-adások mellett 25 megabit per másodperces internetkapcsolatot és IP telefonszolgáltatást is használhatnak a tesztüzemben résztvevők. Az úgynevezett VDSL technológiának köszönhetően olyan újdonságok is megjelenhetnének, mint például a videotelefon, vagy az internetre kötött tévén játszható online játékok. A szolgáltatás a vállalat ígérete szerint az idei év első félévében már több kerületben is elérhető lesz majd.

Szigetek
Más kérdés, hogy vajon lesz-e elég előfizető ahhoz, hogy a cég komoly tempóban kezdje kiépíteni a hálózatot. A felvetés azért is érdekes, mert egy kis  baranyai városban, Bólyon a  helyi önkormányzat és az Ericsson együttműködésének eredményeként idősebbek is élvezhetik a szupergyors internet előnyeit. Egy másik vidéki "sziget" lehet a tiszamenti Szolnok. Ebben a városban az alternatív szolgáltatóként ismert Externet fogott bele olyan beruházásba, amelynek köszönhetően akár ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr78472977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása