Steve Ballmer Budapesten méltatja a TITAN-t
2008. május 14. írta: vecseilaszlo

Steve Ballmer Budapesten méltatja a TITAN-t

Steve Ballmer Budapesten méltatja a TITAN-t

2008. május 19-én, az Országgyűlés Informatikai Albizottsága rendkívüli ülésén jelentik be a Magyar EU Fejlesztési Igazgatótanács és a magyar kormány közösen indítandó, TITAN ("Tréning-keretprogram az Információs Társadalom Alkalmazkodóképességének Növelésére") elnevezésű kezdeményezését. A TITAN elsődleges célja az ICT-képzettség fejlesztése Magyarországon, ezáltal a magyar vállalatok nemzetközi versenyképességének növelése és az e-befogadás társadalmi és gazdasági alapjainak megteremtése.
 

Az EU GDP-növekedés negyedét, és a termelékenységi növekedés 40-50%-át az információ- és kommunikációtechnológiai szektor (továbbiakban: ICT) adja. Mind a kormányok, mind a tudományos körök egyhangúan amellett érvelnek, hogy az ICT képzettségek fejlesztését célzó oktatás kivételes fontosságú hajtóereje a foglalkoztatás növekedésének és a munkahelyteremtésnek, és szerepe elengedhetetlen egy versenyképes és befogadó Európa megteremtésének folyamatában ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr22468172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása