Nyomtatott formában a Wikipedia
2008. május 14. írta: vecseilaszlo

Nyomtatott formában a Wikipedia

Nyomtatott formában a Wikipedia

Történelmi lépésre szánta el magát a német Bertelsman Kiadó, ősszel kerül a könyvesboltokba a Wikipedia nyomtatott formában. A könyv összeállításának ötlete egy Wikipedia-szerzőtől származik. A Bertelsman kiadói gesztusa szembemegy azzal, hogy manapság egyre kevesebb enciklopédia jelenik meg.

A Wikipedia-könyv különbözni fog a hagyományos lexikonoktól, nem A-tól Z-ig tartalmazza a tudás fontos fejezeteit, hanem címszavakból áll majd, olyanokból, amelyeket az ún. normális lexikonokban nem találunk, állítja a Bertelsmann Lexikon-szerkesztőségének vezetője, Beate Varnhorn. 50. 000 címszó és fogalom, valamint 1000 kép szerepel az új formájú, sokszínnyomású, 19,95 euróba kerülő könyvformátumú wikipediában. Az SPD-vezető Andrea Ypsilanti csakúgy fellapozható lesz benne, mint a hamburgi Reeperbahn vagy a Playstation 3. Egy ilyen enciklopédia a kor szellemének is alapos lenyomata, tette hozzá Varnhorn.

A nyomtatott verzió semmiképpen nem a ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6468109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása