A helyfüggő szolgáltatásokban rejlik a jövő
2008. május 14. írta: vecseilaszlo

A helyfüggő szolgáltatásokban rejlik a jövő

A helyfüggő szolgáltatásokban rejlik a jövő

Az amerikai MIT hallgatói által a Google Android mobil operációs rendszerére készült szoftverek többsége a helymeghatározáson alapult.

A Google erőteljesen nyomja Android operációs rendszerét, legfőbb fegyverét harcában, melynek célja online hirdetési dominanciáját a mobil piacra is kiterjeszteni. Ennek támogatására indították 10 millió dolláros fejlesztői kampányukat is, melynek keretében a nyílt rendszeren alapuló programok kifejlesztését díjazzák. A lehetőséget megragadva Hal Abelson, a Massachusetts Institute of Technology professzorának tanítványai a mobil operációs rendszerén alapuló programokat készítettek. A nyílt rendszerre készített projektek felrázhatják azon szolgáltatókat, melyek erősen korlátozzák az általuk forgalmazott készülékek lehetőségeit. Ha az MIT hallgatóinak munkája jelzésértékű, akkor az azt jelenti, hogy mobiliparnak ideje felkészülnie az internet támasztotta kihívásokra.

A tanulóknak 3 hónapja volt szoftverfejlesztésre, de a munkát jelentősen nehezítette, hogy még mindig ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr65468158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása