Könyvekből épített részvénykönyv - Könyvbirodalom, trónörökösökkel
2008. május 11. írta: vecseilaszlo

Könyvekből épített részvénykönyv - Könyvbirodalom, trónörökösökkel

Könyvekből épített részvénykönyv - Könyvbirodalom, trónörökösökkel

Megfontoltan, saját erőből terjeszkedik a három nagy könyvmogul közül a Kolosi Tamás vezette társaság; az online árharcból tudatosan kimarad, s továbbra is a maga útját járja, amely az idén a Sunbooks felvásárlásához s három-négy éven belül egyenesen a tőzsdére vezethet.

Kolosi Tamás nem gondolkodik a visszavonuláson, de mindenesetre már megvannak a „családi vállalkozás” folytatói a Líra és Lant Zrt.-nél. A társaság elnök-vezérigazgatója – aki legalább olyan ismert az általa alapított Tárkiról, a különféle listákon 7 milliárd körülire becsült vagyonáról, mint a vezetésével működő, könyv kis- és nagykereskedelemmel, illetve -kiadással foglalkozó cégről– lánya és a veje segítségével vezeti a mind terebélyesebb könyvbirodalmat, míg felesége és fia az igazgatótanács tagjaként vesz részt a társaság irányításában.

A cég növekedése érdekében az elmúlt két évben sokat tettek, hiszen 17 új könyvesbolttal gyarapodott a Líra, így már egy 65 egységből álló, országos lefedettségű könyv-kiskereskedelmi bolthálózatot üzemeltetnek. Ám nem álltak meg a kiskereskedelem erősítésénél. Az egyre koncentráltabb piacon két másik nagy vetélytárssal kell megküzdeniük minden szegmensben; a Librivel a kiskereskedelemben, az Alexandrával pedig minden szegmensben, a kiadóhálózat fejlesztésétől a könyv kis- és nagykereskedelemig.

A legnagyobb üzlet A Sunbooks felvásárlásával – amely az eddigi legnagyobb hazai könyvpiaci üzletkötés volt – éppen ez utóbbi téren lépett nagyot ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5463922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása