E-mail címből következtethető a fizetési morál?
2008. május 11. írta: vecseilaszlo

E-mail címből következtethető a fizetési morál?

E-mail címből következtethető a fizetési morál?

Akár az e-mail címből is megállapítható, hogy valaki jó adós-e, hogy rendben és időben kifizeti-e a köz- vagy egyébtartozását - állítja az osnabrücki mediafinanz GmbH & Co. KG nevű cég.

A mediafinanz arra volt kíváncsi az átfogó felmérése készítésekor, hogy vajon mi állapítható meg az online vásárló felhasználók szokásaiból és adataiból. Kiderült, hogy az ingyenes levelezőszolgáltatásokat igénybe vevők rejtik a legnagyobb veszélyt az internetes boltok tulajdonosai számára. A legrosszabb minősítést a hotmail.de, az alicedsl.de és az msn.com szolgáltatásokat használó személyek kapták. A legjobb besorolást a szakemberek az Onlinehome.de, az online.de és a t-online.de előfizetőknek adták.

A felmérés igazán részletes volt, ugyanis a mediafinanz munkatársai több mint 360 000 felhasználó bevonásával készítették. "Az e-mail alapján felismerhető, hogy ha valakinek nem egyenesek a szándékai. Azonban fontos, hogy a boltok tulajdonosai ne csak az e-mail címekre figyeljenek" - hangsúlyozta Dr. Alexander Ey, a mediafinanz ügyvezetője. A szakember szerint az online kereskedők egyre többször találkoznak olyan internetezőkkel, akik szeretnének elbújni, anonim módon vásárolni és végül fizetés nélkül távozni ... >>

A felmérés
Inkasso 2.0: Forderungseinzug im E-Commerce

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr38463723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása