Jövő-dosszié - Merre tart a könyvkiadás?
2008. április 25. írta: vecseilaszlo

Jövő-dosszié - Merre tart a könyvkiadás?

Jövő-dosszié - Merre tart a könyvkiadás?

A könyvek az elmúlt 500 évben nem sokat változtak, ezért ha valami immúnis a technikai változásokra, akkor az a könyv – gondolhatnánk. Ám a magánkönyvtárak jórészt eltűntek, a könyvkereskedelem pedig forradalmi változásokon megy át. - Jóslat? Fikció? Realitás? Részlet a HVG Kiadó által megjelentetett Jövő-dosszié című könyvből!

"A könyvkiadást mostanában komoly sokkhatások érik. Lesznek mai értelemben vett könyvek a jövőben is, de lesz egy sor más lehetőség is arra, hogy olvassunk. A forradalom már elkezdődött. Az egyik tünet, hogy egyre kevesebben olvasnak szépirodalmat. A szépirodalom helyett a tényirodalom hódít, ezen belül is elsősorban a könyvnek felöltöztetett egyéb médiatartalmak. Életmódmagazinok, tévéshow-k, sőt filmek is könyvek álarcát öltik, könyvszerepben tűnnek fel. Akadnak örvendetes fejlemények is. A tudományos ismeretterjesztés, az aktuális közéleti témák és a történelem népszerűsége nő, mivel az olvasók egy bizonyos (valljuk be, nem túl nagy) része szeretné jobban megérteni a mai világot és azt, hogy merre tart ez a világ...>>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr90441458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása