A neten 30 ezer forintért vásárolunk
2008. április 24. írta: vecseilaszlo

A neten 30 ezer forintért vásárolunk

A neten 30 ezer forintért vásárolunk

A digitális Édent mind többen és többen szeretnék meghódítani. Ennek egyik markáns jele, hogy Magyarországon is szaporodnak az e-boltok, B2C szájtok, míg a hagyományos boltok webáruházat nyitnak. Az interneten keresztüli áru- és szolgáltatás egyre növekvő forgalmat bonyolít le. Ma Magyarországon mintegy 1900 (legális) e-bolt működik. Itt is érvényesül a 80/20-as szabály, vagyis az e-kereskedelem 80 százalékát az e-boltok 20 százaléka bonyolítja le, míg a fennmaradó 80 százalék osztozik a piac 20 százalékán.

A kosaras rendszerű online áruházak forgalma az elmúlt évben 80 milliárd forint volt, ami a teljes kiskereskedelmi forgalom 0,9-1 százaléka. Az EU-ban ez az arány 1,8-2 százalék körül mozog, tehát bőven van még hova fejlődnie a hazai e-kereskedelemnek. A növekedés üteme évek óta 50 százalékos, bár figyelembe kell venni az alacsony bázist. Míg azonban a hagyományos boltoknál a vásárlások tranzakciós értéke csak 5100 forint, addig az e-boltokban 26-30 ezer forint körül mozog... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr12440008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása