DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM - MAGYARORSZÁG DIGITÁLIS EXPORTFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA
2017. március 14. írta: vecseilaszlo

DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM - MAGYARORSZÁG DIGITÁLIS EXPORTFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

Meggyőződésem, hogy a digitális átalakulás elsősorban nem informatikai, üzleti vagy politikai kérdés, hanem átfogó társadalmi jelenség, amely visszavonhatatlanul megváltoztatja az emberek életét, a vállalkozások működését és a közigazgatás szervezését. A digitalizáció nem választás kérdése, hiszen az életünket kikerülhetetlenül meghatározó folyamat, ami nemcsak a mindennapjainkat alakítja át, hanem minden egyes iparágra hatást gyakorol.

Forrás: Kormany.hu

"Magyarországon a digitális gazdaság a teljes nemzetgazdaság bruttó hozzáadott értékének (GVA) 20%-át adja, és a foglalkoztatottak csaknem 15%-ának biztosít munkát (IVSZSzázadvég, 2015). A digitális gazdaság nemzetgazdasági súlyát tekintve Magyarország az Európai Unió élvonalába tartozik és előnyünk tudatos intézkedésekkel tovább fokozható, de el is olvadhat, hiszen a digitális gazdaság erőforrásaiért – a képzett emberekért – hatalmas harc folyik a világban.

A magyar nemzetgazdaság kitörési pontja lehet tehát a digitális gazdaság, ezért átgondolt, valamennyi területre kiterjedő – például startupok, IKT cégek, stb. – fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír. A Kormány által az internetről és a digitális fejlesztésekről kezdeményezett 2015. évi nemzeti konzultáció (InternetKon) során a polgárok akaratnyilvánítása ezt a felismerést erősítette meg, hiszen világos és egyértelmű volt a polgárok válasza arra vonatkozóan, hogy a hazai vállalkozások digitális fejlesztését kiemelten kell támogatni.

A Kormány az InternetKon eredményei alapján készítette el a magyar társadalom és a magyar nemzetgazdaság digitális fejlesztését célzó Digitális Jólét Programot. A program részeként elkészült Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája átfogó kormányzati intézkedéscsomagot határoz meg az informatikai kkv-k exportképességének javítása érdekében.

Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája fejlesztéspolitikai eszközökkel a magas hozzáadott értékű digitális termékek intenzív exportnövekedését kívánja elérni. A digitális gazdaság exportteljesítményének javulása" ... >>

hun-digit-export-strat.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok  |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7112315765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása