Elektronikus kereskedelem a feketepiacon
2012. április 12. írta: vecseilaszlo

Elektronikus kereskedelem a feketepiacon

Biztonsági kutatók egy olyan, elektronikus kereskedelemmel foglalkozó webhelyet lepleztek le, amelynek üzemeltetői jelentős mennyiségben értékesítettek lopott, bizalmas adatokat.

 
Forrás: Computerworld
Szerző: Kristóf Csaba

"Korábban a kiberbűnözés a kémprogramok révén elsősorban banki adatokhoz igyekezett nagy mennyiségben hozzájutni. Természetesen voltak és vannak olyan trójai programok is, amelyek online játékokkal, FTP-szerverekkel, postafiókokkal, stb. kapcsolatos adatok megszerzésére specializálódtak, azonban a feketepiacon a legnagyobb érdeklődés az online banki szolgáltatásokhoz tartozó hozzáférési adatokat övezi. Viszont egyre inkább úgy fest, hogy legalább ekkora érdeklődésre tartanak számot a közösségépítőkhöz és az egyéb népszerű webes szolgáltatásokhoz tartozó információk. Jól példázza mindezt az a nemrégen bekövetkezett incidens is, melynek során több mint százezer arab felhasználó adata került illetéktelen kezekbe.

A Trusteer kutatói folyamatosan vizsgálják az internetet olyan weboldalak, szerverek után kutatva, amelyek a kiberbűnözés céljait szolgálják. Néhány napja egy olyan elektronikus kereskedelemmel foglalkozó weblapra tévedtek, amin nagy mennyiségű adatot igyekeztek értékesíteni a számítógépes bűnözők. A biztonsági szakértők alaposabban is szemügyre vették a webhelyet, és kiderítették, hogy" ... >> 

 

 

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr744379793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása