Céloldalak - első lépés a sikeres konverzióhoz
2012. április 08. írta: vecseilaszlo

Céloldalak - első lépés a sikeres konverzióhoz

Céloldalnak minősül minden olyan oldal, ahová a látogatók - különböző forrásokból - érkeznek: a címlap (nyitóoldal, kezdőoldal), ahová a direkt látogatók, vagy a keresőkből a brandre kereső látogatók érkeznek. Egy-egy kampány esetében céloldalt hozhat létre, nem pedig a kezdőoldalra irányítja a látogatót, ezzel növelheti a konverzió esélyét. 

Forrás: Konverzióoptimalizálás útmutató ingyenes [print] kiadvány
Szerző: Dunder Krisztián és Flekács Zoltán

"Belátható tehát, hogy ezeknek az oldalaknak kiemelkedő jelentőségük van a látogatók figyelmének felkeltésében, megtartásában, és a konverziós cél felé történő továbbirányításában.

A céloldalak ennek megfelelően az alábbi jellemzőkkel bír(hat)nak:

1. Megszokott navigációs elemek hiánya: megakadályozandó, hogy a látogatók elhagyják a gondosan felépített konverziós csatornát.

2. Csak egy bizonyos forrásból elérhetők: a jobb beazonosíthatóság és a kampány sikerességének követése céljából nem mutat közvetlen link ezekre az oldalakra, tehát csak az adott kampányból érkezhetnek látogatók (social media, PPC, email, banner).

3. Egy konverziós cél: a lehető leghatékonyabban kell, hogy szolgálják a kampány konverziós célját, legyen az vásárlás, hírlevél feliratkozás, vagy bármi más. E köré a cél köré kell felépíteni az egész céloldalt.

A céloldalak előnyei
A fentiekből már kiderülhetett, miért érdemes speciális céloldalakat használni ahelyett, hogy minden kampányból minden látogatót egységesen a kezdőoldalra irányítana, ahonnan azután gyakran nehezen indulnak tovább, vagy adott esetben feladva a keresgélést, azonnal továbbállnak. Ezt az arányt egyébként látványosan ki lehet mutatni a kezdőoldali bounce rate (visszafordulási arány) és a különböző forrásból érkező látogatók együttes elemzésével." ... >> 

 

 

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr374363003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása