Andrew Mason - pékárusból az e-kereskedelem királya
2011. december 17. írta: vecseilaszlo

Andrew Mason - pékárusból az e-kereskedelem királya

Egy sikeres üzlethez leginkább egy jó ötletre van szükség, legalábbis ez az általános vélekedés. Ám kitalálni és megvalósítani gyakran sokkal könnyebb, mint fenntartani.


Forrás:
IT Business Online
Szerző: Kiss Gábor

"Andrew Mason a legjobb úton halad afelé, hogy legenda legyen belőle, persze az, hogy legendás siker vagy legendás bukás lesz cége, még nem tudható. Ami bizonyos, hogy az általa megalkotott Groupon értékét a tőzsdére lépése pillanatában 12,7 milliárd dollárra becsülték, ezzel második a Google 2004-es 23,1 milliárdja után. Andrew Mason legendás szerénységével talán még ma sem hiszi el, hogy az egykor melléktermékként létrejött Groupon már nem csupán piacvezető világcég, de átírta az internetes kereskedelemről vallott nézeteket. 

Autodidakta webdesinger
Andrew Mason nem sokat árul el gyermekkoráról, igyekszik mindig az átlagos kisvárosi fiú szerepét magára venni, ám nehéz hétköznapi srácként kezelni valakit, aki 15 évesen indította első, pékáru-házhozszállító vállalkozását. A vállalkozói kedven kívül azonban Mason szinte teljesen elkerülte a nagy tech-titánokra jellemző életutat, és nem egyetemi tanulmányai alatt, nem az ott megismert emberekkel és nem egy garázsból indította útjára világrengető vállalkozását. Végzettségét tekintve" ... >> 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr823467278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása