Ajánló rendszerek egy webáruházban (pl. Gravity, Scarab)
2011. december 02. írta: vecseilaszlo

Ajánló rendszerek egy webáruházban (pl. Gravity, Scarab)

Léteznek, és könnyen elérhetők azok az informatikai megoldások, amelyek a korábbi érdeklődés alapján ajánlanak konkrét termékeket egy webáruházban, utazási portálon. A funkcióhoz adatok kellenek, azokat pedig védeni kell.

Forrás: adatvedelmiszakerto.hu
Szerző: Dr. Kulcsár Zoltán

"Az ajánló rendszer működése
A Gravity R&D honlapján jól megfogalmazták a szolgáltatás lényegét: “Rendszerünk úgy működik, mintha egy hagyományos áruházban a vásárlókat jól ismerő eladók mindenki számára máshogy rendeznék el a kirakatot.”

És tényleg. Az ajánló szoftverek adatokat gyűjtenek az adott felhasználó, webáruház látogató szokásairól: melyik terméket nézegette a felhasználó korábban, melyik termékcsoportba tartozó áruk iránt mutatott érdeklődést. A begyűjtött adatok alapján a rendszer a weboldal további illetve későbbi felkeresésekor a felhasználó addigi tevékenységétől függően más és más reklámot (termékajánlót) jelenít meg. Egy utazási portálon ha belföldi, falusi turizmusba tartozó ajánlatokat nézegettem, az oldalon megtalálható reklámok, további szállásajánlók az én ízlésemnek megfelelő szállásokat kínálják.
A Scarab szerint az ajánlórendszer az értékesítés 5-10%-ához is hozzájárulhat.

A megvalósítás lehetőségei
Alapvetően háromféle megoldással találkozhatunk.

Az egyikben" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a
Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr163430350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása