Hogyan derítheted ki a pontos pozícióját adott kulcsszavaknak?
2011. november 18. írta: vecseilaszlo

Hogyan derítheted ki a pontos pozícióját adott kulcsszavaknak?

A szokásostól eltérően ebben a posztban ezúttal kitérünk az alapokra. Sokan ugyanis nem tudják, hogy a Google találati listája erősen személyre szabott, azaz a többi felhasználó nem ugyanazt a listát látja, amit mi.

Forrás: SEO Könyv - Old SEOs never die, they just lose their rankings
Szerző: Boros Norbert

"A SEO szakemberek azzal keresik a kenyerüket, hogy segítenek az ügyfeleiknek a holnap rangsorolásában javulását elérni a Google találati listájában (SERP). Éppen ezért gyakran a keresőoptimalizálási projektek első fázisában SEO auditot szoktunk végezni, azaz bizonyos kulcsszavak Google pozícióját lekérdezzük, hogy legyen összehasonlítási alapunk az induláskor. A rangsor egyáltalán nem a legfontosabb eredményességi kritérium (sokkal inkább a Google forgalom növekedése), ám mégis gyakori ügyfél elvárás a sikeresség mérésére.

Személyre szabott keresés
Előfordul, hogy mikor az ügyfeleink lekérdeznek egy kulcsszó pozíciót az otthoni vagy a munkahelyi számítógépükön akkor teljesen eltérő eredményt kapnak, mint mi, gyakran jobbat. Tehát néha az ügyfél kap egy 3. pozíciót egy fontos kulcsszóra a munkahelyi gépén, ami valójában a 8. pozíció.

Ezt az eltérést a személyre szabott keresés okozza, ami azt jelenti, hogy"... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr963383771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása