Már nem rejtélyes dolog az e-kereskedelem
2011. október 20. írta: vecseilaszlo

Már nem rejtélyes dolog az e-kereskedelem

A nálunk kevésbé fejlett ukrán online piacon legalábbis már kezdenek a fogyasztók hozzászokni az internetes vásárláshoz. Ennek terjedésében a megtakarítási lehetőségek jelentős szerepet játszanak. Egyre kevesebben vannak, akik a netes beszerzést kockázatosnak vagy bonyolultnak találják, jelentős aggály azonban a lassúság.

Forrás: MediaPiac.com

"Az árérzékenység a hajtóerő
Mostanra már nem olyan rejtélyes dolog az e-kereskedelem az ukrán fogyasztóknak sem - derül ki a Gemius friss adataiból. A válaszadók mind hallottak már az internetes vásárlásról és több mint 50 százalékuk ki is próbálta azt, ami jelentős növekedés 2009-hez képest.

A netes vásárlás terjedésének egyik fontos tényezője az ukránok árérzékenysége, bár a fogyasztók szerint az túlzás, hogy ez lenne a legfőbb indok. Ezzel együtt a válaszadók több mint fele szerint jobban megéri online vásárolni, mint hagyományos üzletekben.

Összességében tehát az látható, hogy e beszerzési forma népszerűsége nő, miközben a kételyek csökkennek. Persze még mindig akadnak olyanok, akik szerint kockázatos vagy bonyolul az online vásárlás, de számuk csökken.

Vásárlással kapcsolatos általános attitűdök. "A saját tapasztalatai vagy mások véleménye alapján, Ön szerint online vásárolni..." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr513316430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása