Nem kellettek a Google milliárdjai
2010. december 21. írta: vecseilaszlo

Nem kellettek a Google milliárdjai

Nincs üzlet, a legfrissebb hírek szerint a Google és a Groupon között eredménytelenül értek véget a tárgyalások a keresőóriás tekintélyes nagyságú, 6 milliárd dolláros vételi ajánlatáról. A sztori már hetek óta lázban tartotta a Szilícium-völgyet (pedig a Groupon székhelye Chicago), de a vélemények erősen megoszlottak arról, hogy vajon a Grouponnak az a jobb, ha elfogadja, vagy ha elutasítja a Google közeledését. A Groupon igazgatótanácsa is megosztott volt a kérdésben, de végül a függetlenség és egy későbbi tőzsdei bevezetés lehetősége mellett döntöttek.

Forrás: DotKom - tech + $$$
Szerző: Dr. Justice


"Egyelőre nem sokat lehet tudni, hogy mi az oka, hogy a célegyenesben lévő - legalábbis annak tartott - üzlet végül a kútba esett, sőt, azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy egyelőre csak kiszivárgó pletykákkal van dolgunk. Az All Things Digital értesülései ráadásul egy hasonló ügyben, a Foursquare és az Andreseen Horowitz közötti tárgyalásokról már tévesnek bizonyultak: a blog szerint kudarc lett a tárgyalások vége, de később a Foursquare bejelentette, hogy megállapodott a kockázati tőke alappal.

A pénz nem számít
Egyes vélemények szerint azon csúszott el az üzlet, hogy a Google viszonylag kicsi fájdalomdíjat ajánlott arra az esetre, ha a felvásárlás a versenyhatóság vétója miatt hiúsulna meg (a Google minden üzletét komoly hatósági figyelem övezi), mert a 6 milliárd dolláros ajánlat túl nagy volt ahhoz, hogy a Google a vételár egészét vagy jelentős részét kitevő pénzt ígérjen erre az esetre. Mindez szerintem csak magyarázkodás, ha a Groupon igazán elszánt lenne a beolvadást tekintve, akkor „a mennyit kapunk, ha mégsem jön össze?” nem lenne ennyire fontos kérdés.

A személyes motivációk sokkal lényegesebbek. A Groupon alapítója," ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr952526922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása