A SzEK.org észrevételei a Digitális Magyarország Programról
2010. november 17. írta: vecseilaszlo

A SzEK.org észrevételei a Digitális Magyarország Programról

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium október 22-én hozta nyilvánosságra és bocsátotta társadalmi vitára a kormány infokommunikációs stratégiáját, a Digitális Magyarország Programot. A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org), mint a hazai elektronikus kereskedelem kiemelkedő szereplőit összefogó társadalmi szervezet elkészítette és a minisztérium által megadott e-mail címre továbbította észrevételeit a program kapcsán. Az alábbiakban ennek szövegét közöljük teljes terjedelemben.

Forrás: SZEK.org

"A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org), mint a hazai elektronikus kereskedelem kiemelkedő szereplőit összefogó társadalmi szervezet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívására az alábbi észrevételeket teszi a Digitális Magyarország Program kapcsán.

A Digitális Magyarország Program által megfogalmazott célok döntő többségével a SzEK.org egyetért és ezeket messzemenőkig támogatja. Kiemelten fontos célnak tartjuk az állami adminisztráció és az egészségügyi rendszer működési hatékonyságának infokommunikációs eszközökkel történő növelését, valamint a versenyképes gazdasági, jogi és adózási környezet megteremtését. Szeretnénk hozzátenni, hogy a megfogalmazott célok egy részét a SzEK.org tagjai, a magyarországi e-gazdaság, e-kereskedelem piacvezető szereplői a maguk területén és hatáskörében már megvalósították. A digitális ügykezelés és ügymenet, elektronikus számlázás, online fizetés, elektronikus kommunikáció, távmunka mind olyan eszközök, amelyeket ezek a vállalkozások naponta használnak, sőt, ezek jelentik virágzásuk, versenyképességük alapjait. E cégek ezeket az eszközöket, szolgáltatásokat ésszerű költséggel, nagyon magas színvonalon valósították meg. A piac már többször értékelte ezt a munkát, elég ha a Netrisk, a Vatera vagy a Bookline milliárdos nagyságrendű felvásárlására utalunk.

A magyarországi e-kereskedők nem multinacionális vállalatok! Hazai tőkével, hazai tehetséggel valósultak meg és a sikert megalapozó tudásuk itt van, hozzáférhető. A SzEK.org ezúton ajánlja együttműködését a Digitális Magyarország Programban megfogalmazott célok megvalósításához. Készek vagyunk koordinátori, katalizátori szerepet vállalni abban, hogy a szövetségünk soraiban lévő vállalkozások szaktudását és tapasztalatát a kormányzat igénybe vehesse. Meggyőződésünk, hogy néhány igen egyszerű és ésszerű fejlesztéssel rendkívül gyorsan lehet akár milliárdos nagyságrendű megtakarításokat elérni például az okmányirodák, a földhivatalok, az adóhivatal és az egészségügyi rendszer működésének terén.

A SzEK.org a program alábbi témáihoz szeretne még röviden hozzászólni:" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr382453771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása