A megfoghatatlanság a gátja a hazai internetes kereskedelemnek
2010. október 24. írta: vecseilaszlo

A megfoghatatlanság a gátja a hazai internetes kereskedelemnek

55 országban, köztük Magyarországon készített online felmérést a Nielsen 2010. március 8. és 26. között. A kutatás során 27 ezer internet-használót kérdeztek meg.

Forrás: Marketing Info - marketing tudásportál
Szerző: Szakonyi Balázs


"Nálunk is terjed az internetes kereskedelem. Összességében, százból 78 magyar internetező vett már valamit a világhálón. Ebből a szempontból Európában a net használóinak 85 százaléka tekinthető online vásárlónak.

A Nielsen felmérése szerint a legtöbb magyar internet-használó gyártó és szolgáltató cégek honlapjairól tájékozódik. Kétharmaduk azt mondta: előfordulhat, hogy vásárol valamit a világhálón a következő hat hónapban, míg a világátlag ugyanerre a kérdésre jóval magasabb, 82%. Legtöbben könyvet (40 százalék), utazást vagy szállást, továbbá rendezvényre szóló belépőjegyet, (19-19), szórakoztató elektronikát (16), repülőjegyet, valamint ruházati cikket (15-15) kívánnak beszerezni. Globálisan is a könyv vezet (44%), a ruházati cikk (36%), repülőjegy (32%), szórakoztató elektronikai eszköz (27%), utazás és szállásfoglalás (26%) előtt.

Miközben sokan szeretik látni és kézbe venni azt az árut, amit meg szeretnének venni, egyre többen részesítik előnyben az online vásárlás kényelmét. Különösen érvényes ez" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr772384151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása