Ha online kínálom, avagy az internetes értékesítés alapvető adózási szabályairól
2010. október 02. írta: vecseilaszlo

Ha online kínálom, avagy az internetes értékesítés alapvető adózási szabályairól

A magyar webáruházakban 2009. évben összesen 99 milliárd forintnyi árut értékesítettek. Kevesen tudják, hogy az interneten folyó elektronikus kereskedelemnek (e-kereskedelemnek) a hagyományos formában folytatott kereskedelmi tevékenységhez hasonlóan vannak adózási vonatkozásai is, melynek betartását az APEH ellenőrzi. A továbbiakban azok számára szeretnénk útmutatót nyújtani, akik már kereskednek, illetve kereskedni szándékoznak az interneten.

Forrás: Bokik - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Szerző: Stoll Gáborné


"Nem mindegy persze, hogy ki, mit és milyen gyakorisággal értékesít, ennek függvényében ugyanis eltérő bejelentési és bevallási szabályok vonatkoznak az elektronikus kereskedőkre.
 
Az eseti jelleggel néhány kinőtt gyermekruhát, használt játékot, bútort esetleg a harmadik nászajándékba kapott – egyébként új – turmixgépet internetes aukción értékesítő magánszemélyeknek külön bejelentési kötelezettségünk nincs. Ebben az esetben az elektronikus értékesítésből származó jövedelmet a személyi jövedelemadó-bevallásban kell bevallani, illetve azután csak személyi jövedelemadót kell fizetni.
 
Az elektronikus értékesítésből származó jövedelmet kétféleképpen határozhatjuk meg annak függvényében, hogy az értékesített termékről áll-e rendelkezésünkre számla, vagy más, a beszerzési értéket tanúsító dokumentum (például adásvételi szerződés).
Amennyiben" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr32323531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása