Áttörés! Jöhetnek az egybetűs domainek!
2010. szeptember 26. írta: vecseilaszlo

Áttörés! Jöhetnek az egybetűs domainek!

A .co.uk névtér kezelője, a Nominet még az idén engedélyezi az egy és kétbetűs domain nevek kiosztását.

Forrás: Domainabc.hu - a domain HÍRforrás
Szerző: Koleszár Péter


"Az eddigiekben meghatározó domaintér alatt nem engedélyezték az egy karakter + tartomány felépítésű webcímek kiosztását, azonban az Egyesült Királyság elsőként a "nagyok" közül úgy határozott, hogy belevág  a változás bevezetésébe. A .co.uk végződés alatt a londoni szervezet még az idén el szeretné kezdeni az egybetűs domain nevek kiosztását, azonban a részletek kidolgozását 2010. november 1-re ígérték. A brit nyilvántartó, a Nominet az elkövetkezendő egy hónapban a domain .co.uk domain nevekre vonatkozó domain regisztrációs szabályzat módosítását készíti elő és kidolgozza az egy és kétbetűs .co.uk domain nevek kiosztásának módját és szabályait is.

Aranytartalékot is bedobják
A domainterek kezelői számára "aranytartaléknak" minősülnek az egy- és kétbetűs domain nevek, mert ezeket - különleges értéküknél fogva - általában egyedi megállapodások vagy árverések keretében osztják ki. Nem ritka a több százezer dolláros vételár sem. A néhány hónapja megnyitott"... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr792313231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása