Facebook: áldás, vagy átok?
2010. július 22. írta: vecseilaszlo

Facebook: áldás, vagy átok?

A legnagyobb közösségi oldal 300 millió tagot számlál. Aki csatlakozni szeretne jobb, ha tisztában van vele: a Facebook veszélyes hely. Megmutatjuk, mennyire.

Forrás: Technet.hu
Szerző: Radics Boglárka


"Arra szánták, hogy boldoggá tegye az embereket, segítse az egymásra találást, a kapcsolatok létrejöttét. Mégis, pont azok tették veszélyes, gyakran halálos hellyé, akiknek szánták: a regisztrált tagok. A Facebookról van szó, a világ legnagyobb, és legnagyobb hatású közösségi oldaláról.



A Facebook veszélyes - mondta Barack Obama amerikai elnök, és bizony igaza van. A Facebook tényleg veszélyes, és erről legkevésbé az üzemeltetői tehetnek. A hatalmas közösségi oldal, mely már 300 milliónál is több tagot számlál, olyan hatással van való életünkre, melyet pár éve senki sem feltételezett.

Bár sok közösségi oldal létezik szerte a világon, többségük a mindenki valakinek az ismerőse elv miatt viszonylag megbízható, biztonságos hely. (persze még itthon is vannak rémtörténetek, ilyen a magát iwiwen hirdető pedofil gyermekfelvigyázó esete)

A MySpace legyőzője, a Facebook azonban hatalmas. 300 millió olyan embert számlál az oldal, aki mind kapcsolatban áll kevesebb, olykor több, szintén Facebook-taggal. Ekkora tömegben törvényszerűen megjelennek a csalók, őrültek, balfácánok, és persze az áldozatok. Aki tehát regisztrál a Facebookra, jobban teszi, ha tisztába jön a rá váró lehetséges veszélyekkel. Melyek is ezek?

Számítógépes bűnözők
A hackerek hamar rájöttek, hogy az egymást ismerő emberek hatalmas tömegéből álló bonyolult hálózat mondhatni szűz terület, mely csak rájuk vár. Nem is kellett sokat várni az első támadásokra. A bűnözők több módszert is bevetnek, és folyamatosan törik fejüket a mind újabb és rafináltabb átveréseken.

Az egyik leggyakoribb eljárás a" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr62160645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása