Hódítanak az új típusú licitálós oldalak, de jó ez nekünk?
2010. február 11. írta: vecseilaszlo

Hódítanak az új típusú licitálós oldalak, de jó ez nekünk?

A hagyományos aukciós weboldalak felfutását követően egyre több olyan weboldal jön létre, ahol némi szerencsével fillérekért juthatunk hozzá egyébként magas árszintű termékekhez.

Forrás: ITextreme
Szerző: MaxRay


"Az eBay, vagy hazai vizeken evezve a vatera.hu sikere mindenki számára ismert. Erre a piacra nehéz betörni új, hasonló rendszerű aukciós oldallal, ezért mostanában új típusú licitálós oldalak próbálják megvetni a lábukat mind a nemzetközi, mind pedig a hazai felhasználók kegyeiért versengve. A hagyományos – most már mondhatjuk, hogy klasszikus – aukciós portálok az offline üzletkötés menetét ültették át az internetre, azaz felhasználók adják-veszik egymás között az árucikkeket.

Az új típusú licitálós oldalakon viszont nincsenek eladók, csak vásárlók versengenek egymással és az árral annak érdekében, hogy az oldal üzemeltetői által felkínált, 0 forintról induló termékeket megszerezzék. Ez csábítónak tűnik, mert akár egyetlen jól irányzott klikkeléssel megszerezhető egy máskülönben súlyos tízezrekért kapható elektronikai berendezés, utazás vagy használati tárgy. A hazai piacon – s főleg a mostani gazdasági helyzetben – még inkább életképesnek tűnik egy olyan weboldal, ahol a felhasználó úgy érezheti, hogy fillérekért jut nagy értékű termékekhez.

Ugye jól hangzik? De persze az ilyen típusú oldalak üzemeltetői sem jótékonysági intézmények. Éppen ezért a licitálás előre megvásárolt kreditek segítségével történhet, az ügyes felhasználók tehát megpróbálnak a legvégsőkig kivárni, hogy minél kevesebb kredit elköltésével juthassanak még mindig töredék áron egy-egy termékhez. 
Vannak olyan vásárlók is, akik" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr71749353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása