Agresszívebb internet jön?
2010. február 09. írta: vecseilaszlo

Agresszívebb internet jön?

Komolyan mondom, olyan érzésem van, mintha még a dotkom lufi kipukkanása környékén lennénk. Anno - szóval úgy 10 éve - akadtak komoly tőzsdeguruk, akik elhitték, hogy az e-gazdaság teljesen új szabályokat fog kialakítani, magasról kiröhögi a pénzügyi ökölszabályokat és hihetetlennek tűnő üzleti modellek is be fognak válni.

Forrás: kocka.blog.hu
Szerző: Éjszakai őrség


"Emlékszünk ugye arra a sztorira, amikor egy langyos kis cégecske részvényének árfolyama elszállt az egekbe, csak mert "com" volt a cég nevében?

Nos, azt gondoltam, csak erre a kezdeti időszakra lehetett jellemző, hogy szerencsevadászok kaszálták a piacot mindenféle "projekttel": kattintógép a hirdetésekre, bankkártya lenyúlás, csomag ki nem szállítás... Biztosan nektek is van több emléketek, példátok. De 2010-re odáig jutottunk, hogy déjà vu érzésem támadt. Fehérgallérosok nyúlják le, de legalábbis vitatható üzleti modellt követve húznak hasznot több, mint százezer ember bankkártyájáról. Mások elképesztően agresszív kampányokban csábítják az egyszeri ember fiát online játékszobákba és fogadóirodákba, és persze vannak, akik szemrebbenés nélkül hirdetnek 3.000 Ft/hét díjazású SMS szolgáltatásokat. Ezekre aztán ugranak a rövidlátó, iPhone-t és Nokia csúcsmodelleket áhítók, akik röpke 2 perc alatt felejtik el, milyen számra kell küldeni a STOP szót, hogy megszabaduljanak végre az ajándék csengőhangoktól, java játékoktól, háttérképektől.

Ma" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.   

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr11739479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása