Fordulat: nem kell már a készpénz a briteknek!
2010. február 08. írta: vecseilaszlo

Fordulat: nem kell már a készpénz a briteknek!

Most először fordult elő, hogy többször használták bankkártyájukat fizetéskor a britek, mint készpénzt - közölte kedden a Visa Europe.

Forrás: Pénzcentrum.hu

"A Visa Europe keddi bejelentése szerint kártyaforgalmuk 77 százalékát a betéti kártyák forgalma tette ki, ami a hitelkártya használat háttérbe szorulására utal - írja a Financial Times.

A hitelkártyák forgalma az elmúlt évben stagnált, míg a betéti kártyáké erősen fellendült a britek körében. A kártyával történő vásárlási tranzakciók értéke 3,7 százalékkal emelkedett, így elérte a 856 milliárd eurót.

A legforgalmasabb napnak december 23-a számított, amikor a kártyabirtokosok több mint 20 millió tranzakciót hajtottak végre, 1 milliárd fontot meghaladó értékben, ami 28 százalékkal magasabb, mint 2008. hasonló napján.

A betéti kártyák forgalmának növekedése mögött elsősorban a készpénzhasználat háttérbe szorulása áll:" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr671735167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása