E-ismeretek nélkül be se lépjünk a munkaerőpiacra
2010. február 01. írta: vecseilaszlo

E-ismeretek nélkül be se lépjünk a munkaerőpiacra

Egy IDC-tanulmány szerint öt év múlva az állások 90 százalékának betöltéséhez szükség lesz ICT-készségekre. A 13 európai országot, köztük Magyarországot is lefedő kutatás szerint elsősorban a technológiai trendek – és nem a recesszió miatt – van egyre inkább szükség infokommunikációs-technológiai készségekre - olvasható a Microsoft közleményében.

Forrás: Privátbankár.hu

"Az IDC globális informatikai kutatócég és a Microsoft nemrég tették közzé annak az európai kutatásnak az eredményeit, amely az infokommunikációs-technológiai (ICT) készségek, más néven e-készségek fontosságát vizsgálta az Európai Unióban. A Microsoft megbízásából „Válság után: e-készségekre van szükség Európa innovációs társadalmának kialakításához” címmel készített tanulmány azt vizsgálja, miért lesz szükség a munkavállalók következő generációjának ICT-készségekre a munkaerőpiaci boldoguláshoz.

A kutatásból kiderült, hogy Magyarországon öt éven belül szektortól függetlenül az állások 90 százalékának betöltéséhez szükség lesz e-készségekre, ami minden aktív és leendő munkavállaló számára kritikus fontosságúvá teszi e készségek elsajátítását és a kapcsolódó oktatást. A ICT-készségeket nem igénylő állások száma már jelenleg is alacsony, és várhatóan tovább csökken, hiszen a dolgozóknak egyre magasabb szintű e-készségeket írnak elő, és elvárják tőlük, hogy képesek legyenek az infokommunikációs eszközök használatára.

Ezen fontos megállapítások tudatosítása érdekében az Európai Bizottság Vállakozáspolitikai és Ipari Főigazgatósága egész Európára kiterjedő, az e-készségeket népszerűsítő kampányt (e-Skills Week) szervezett, melynek nyitórendezvényén a politikai, a gazdasági, az oktatási és a civil szféra érintett döntéshozói tanácskoznak Magyarország hosszú távú elköteleződéséről az e-készségek nagy volumenű fejlesztése mellett." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr581716776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása