A franciák megbüntetik a Google-t a könyvszkennelés miatt
2010. január 15. írta: vecseilaszlo

A franciák megbüntetik a Google-t a könyvszkennelés miatt

Az illetékes párizsi bíróság a könyvkiadóknak adott igazat a Google könyvdigitalizálási projektje miatt indított perben, és 300 ezer euróra (körülbelül 82 millió forint) büntette az internetes vállalatot.

Forrás: [origo] techbázis > internet

"A bíróság szerint megsérti a La Martiniere könyvkiadó szerzői jogait, hogy a Google beszkennelte és kereshetővé tette könyveit az interneten a Google Books weboldalon, ezért kártérítéssel tartozik a cégnek, és le is kell vennie azokat a szájtról. Amíg ez meg nem történik, a Google napi tízezer eurós kártérítéssel is tartozik a cégnek - írja a Reuters.

A franciák annak ellenére találják jogsértőnek a Google Books szolgáltatást, hogy az oldalon a kereső csupán részleteket mutat meg a beszkennelt művekből, amelyek szövegében keresni lehet, és csak a szerzői jogi védelem alá nem eső könyveket teszi közzé teljes egészében. A bíróság szerint ugyanis a jogtulajdonosok engedélye nélküli digitalizálás kimeríti a szerzői jogsértés tényét.

A Google pár évvel ezelőtt azzal a szándékkal indította el a Google Books projektet, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr241673999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása