Jön az előfizetés - Engedett a Google az újságoknak
2010. január 07. írta: vecseilaszlo

Jön az előfizetés - Engedett a Google az újságoknak

A Google a kiadók nyomására változtat az újságcikkek közzétételén. A jövőben korlátozzák a szabadon hozzáférhető írások számát a fizetős tartalmak esetében.

Forrás: Világgazdaság Online

"A keresőóriás bejelentette, hogy a megállapodás értelmében a médiumok meghatározhatják, hány cikket tesznek ingyenesen elérhetővé a Google-on keresztül – írja a Times Online.

Eddig a "First Click Free" program keretében az internetezők tetszőleges számú cikkhez férhettek hozzá az újságok weboldalán, akkor is, ha az adott anyag egyébként csak az előfizetők számára volt megtekinthető. Az egyetlen feltétel az volt, hogy a felhasználó a Google keresőjén keresztül jusson el a kérdéses cikkhez.

Mostanra azonban a Google engedett az elsősorban a News Corporation vezére, Rupert Murdoch által rá gyakorolt pressziónak és bejelentette, hogy korlátozza a szolgáltatás. A jövőben azokat az internetezőket, akik naponta több mint öt cikket tekintenek meg egy újság weblapján, átirányíthatják egy előfizetésre felhívó lapra. Josh Cohen, a Google senior termék menedzsere elmondta:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr11653661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása