Digitális könyvkiadás: már semmi nem a régi
2009. december 22. írta: vecseilaszlo

Digitális könyvkiadás: már semmi nem a régi

Megmosolygott kísérletből domináns piaci erővé vált az elektronikus könyvkiadás és az internet forradalom újabb hullámainak hátán alapvető fordulat zajlik a Gutenberg Galaxis termékei körül. Martin-Kovács Miklósnak, a chicagói Magyar Főkonzulátus külgazdasági részlegvezetőjének hírmagyarázata.

Forrás: Gazdasági Rádió
Szerző: Martin Kovács Miklós


"Amerikában egyre gyorsabban verik a szegeket a hagyományos könyvkiadás-,  gyártás-, és forgalmazás üzletének koporsójába a digitális tartalom hatalmasai. A hétvége óriási horderejű fordulata, amely a Google digitális könyvforgalmazásához próbálja megteremteni a jogi feltételeket, újabb vitákat gerjeszt olyan ellenlábasok részéről, mint pl. a Microsoft és az Amazon.

Jól hallották, a piaci küzdelem élvonalában nem feltétlenül vannak ott a könykiadás hagyományos cégbirodalmai, bár kétségtelen, hogy nem is ölbe tett kézzel figyelik a fejleményeket. A Google például a Bertelsmannal közös platformon van, amikor előhozakodik a digitális tartalomforgalmazás új modelljének jogi paramétereivel, amelyek szerint a szerzői és kiadói jogokkal rendelkezők megkapnák az árbevétel részüket.

A könyvkiadás jövőjére globálisan ható vita egyik fő eleme, hogy vajon" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vak tyúk is talál szemet... - Dr. Hetényi Géza Humán Szki. Könyvtári blogja

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr871615837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása