Optimistán várt e-Karácsony
2009. december 18. írta: vecseilaszlo

Optimistán várt e-Karácsony

A gazdasági válság ellenére nincs arra utaló jel, hogy visszaesne a kosaras rendszerben értékesítő hazai webáruházak forgalma az idén – hangsúlyozta Kis Gergely, a GKIeNET ügyvezető igazgatója.

Forrás: Világgazdaság Online
Szerző: Kalocsai Zoltán


"Elmondása szerint az árérzékenység egyértelműen az olcsóbb internetes vásárlás felé tereli a magyar fogyasztókat, akiknek száma folyamatosan nő. Míg az év közepén 950 ezer körül volt a világhálón keresztül vásárlók száma, az év vége felé ez az érték valószínűleg átlépi az egymilliót. A piackutató cég adatai alapján a múlt évben 63 milliárd forint volt a hazai internetes boltok forgalma, egy korábbi becslésük szerint ez évi bevételük elérheti a 95 milliárd forintot.

Igen jól megy az online aukciós piactereknek is, a legnagyobbak az idén is komoly átmenő forgalom bővülésre számíthatnak. A piacvezető hazai internetes piactér, a Vatera.hu átmenő forgalma például a tavalyi 15 milliárd forint után az idén várhatóan 18-19 milliárd körül alakul.

Bár az árérzékeny hazai vásárlók a jelek szerint egyre nyitottabbak a webboltok iránt, nagyon fontos feladat a megtartásuk is. Ezt az árak, a weboldal vonzó megjelenése és tartalma mellett azzal lehet biztosítani, ha közvetlen kapcsolatot építenek ki a webes kereskedők a fogyasztókkal. Ez természetesen jóval nehezebb feladat a virtuális világban, mint a valósban, ahol az eladó személyesen találkozhat a vevővel, de azért nem lehetetlen. Az egyik legfontosabb feladat, hogy az online áruházak üzemeltetői" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451604424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása