Könyvet a plázából: bajban a sarki kis könyvesboltok
2009. december 17. írta: vecseilaszlo

Könyvet a plázából: bajban a sarki kis könyvesboltok

A könyvszakma is megérzi a válságot, a kiadók és az üzletek forgalma is visszaesett. Hiába nyílt két nap alatt 3000 négyzetméternyi új üzlet Budapesten, ezek jórészt a bezárt kis boltokat váltják fel. A plázákban lévő könyvesboltok igyekeznek egyre több szolgáltatással magukhoz csábítani a vevőket, ma már nem számít ritkaságnak, hogy például kávézóval együtt működnek.

Forrás:
Mfor.hu - Menedzsment Fórum
Szerző: Beke Károly


"Az Alexandra kedden nyitotta meg új, ezer négyzetméteres üzletét a Párizsi nagyáruházban, míg a Libri szerdán avatta 2000 négyzetméteres, kétszintes boltját az újbudai Allee bevásárlóközpontban. Ebből azt gondolhatnánk, hogy a válságban is virágzik a könyvpiac, pedig csak új trendek jelentek meg a láncoknál.

Sikátorból a plázába
Évek óta érezhető, hogy a nagy könyvkereskedések elmozdultak a plázák irányába, azonban ez a kisebb boltok kárára történt - mondta el az mfor.hu kérdésére Walitschek Csilla, a Libri ügyvezetője. "Ennek előfutára még a deák téri pavilonsor elbontása volt annak idején" - teszi hozzá. A Libri például idén eddig öt kisebb forgalmú boltját zárta be Budapesten, majd most nyitott egy kétszintes áruházat.

"Mi egyre inkább próbálunk elmozdulni a plusz szolgáltatások irányába, a most megnyitott üzletben például ingyen wifi van, így mobiltelefonnal vagy laptoppal bárki internetezhet. Ezt a tervek szerint a többi nagy áruházban is bevezetjük majd" - emelte ki Walitschek Csilla. Emellett" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr41604284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása