Interneten tájékozódunk karácsony előtt
2009. december 11. írta: vecseilaszlo

Interneten tájékozódunk karácsony előtt

 
Forrás: SanomaBudapest - Az ÚjMédia-divízió blogja
 
"A Kirakat.hu termék-, ár-, és bolt-összehasonlításokat kínáló portálunk és az Ipsos Zrt. 1500 fő körében végzett kutatása idén is felmérte, hogy a felnőtt magyar lakosok mit vásárolnak karácsonyra, honnan és milyen formában tájékozódnak a megvásárolni kívánt termékkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, illetve mekkora összeget költenek az ajándékokra.
 
Idén kevesebb fa alá kerül ajándék, s az is olcsóbb lesz
Míg tavaly novemberben a lakosság 81 százaléka vásárolt ajándékot karácsonyra, idén ez az arány várhatóan 76 százalékra csökken. Míg 2008-ban a megkérdezettek 61 százaléka tervezett maximum 30 ezer forintot költeni az ajándékokra, idén már 66 százalék szeretné ebből az összegből megoldani az ajándékozást. 50 ezer forintnál többet már csak alig 6 százalékuk szándékozik költeni. Vagyis megállapítható, hogy a 2009-ben erőteljesen begyűrűző gazdasági válság, ha csak pár százalékponttal, de átrendezte a vásárlási hajlandóságot és szerényebbre hagyta a tervezett kiadásokat.
 

A rendszeres internet-használatnak a karácsonyi kiadások szempontjából jelentős szerepe van: 20 ezer forint alatt nagyobb valószínűséggel költenek azok, akik nem használnak internetet, viszont a több mint 100 ezer forintos kiadást fontolgatók között az átlagnál többen vannak a világhálót használó felnőttek." ... >> 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr741590952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása