Tudnivalók a mobiltelefonra letölthető tartalmakról
2009. december 10. írta: vecseilaszlo

Tudnivalók a mobiltelefonra letölthető tartalmakról

Nemcsak az interneten, de televízióban és újságokban is gyakran hirdetnek csengőhangokat, háttérképeket vagy Java játékokat (mobiltartalmakat), amelyeket mobiltelefonra lehet letölteni.

Forrás: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

"Hogyan kapjuk meg a megrendelt tartalmat a mobiltelefonunkra?
A gyakorlatban két technikai megoldást alkalmaznak a szolgáltatók.
Elterjedtebb az a lehetőség, amikor ún. push üzenetet (szolgáltatói hírüzenet) kapunk a telefonunkra, amely egy linket tartalmaz. A link segítségével juthatunk el telefonunkkal arra a WAP oldalra (mobiltelefonra írt internetoldalra), ahonnan letölthetjük a kívánt tartalmat.

Ritkábban fordul elő (mert nagyobb méretű tartalmak továbbítására nem alkalmas ez a módszer), hogy a szolgáltató által küldött üzenet már tartalmazza a megrendelt tartalmat, így azt azonnal használatba vehetjük.

Hogyan fizetjük meg a letöltött mobiltartalom árát?
A fizetés vagy fogadott, vagy küldött emelt díjas SMS-sel történik. Fogadott emelt díjas SMS-sel történő fizetés esetén ez azt jelenti, hogy a szolgáltató egy (vagy több) emelt díjas SMS-t küld a telefonunkra, amelynek díját automatikusan felszámolják a részünkre. Ezzel szemben küldött emelt díjas SMS-sel történő fizetés esetén nekünk kell egy emelt díjas telefonszámra SMS-t küldenünk, melynek ára fedezi a szolgáltatás díját.

Általánosságban melyek azok a kérdések, amelyekre érdemes figyelni mobiltartalmak letöltése előtt?
Mielőtt megrendelnénk a kiválasztott mobiltartalmat, nem árt, ha tudakozódunk a következőkről:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr661586376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása