Ki kell nyírni a Google-t?
2009. december 03. írta: vecseilaszlo

Ki kell nyírni a Google-t?

Bejárta a világot Jason Calacanis videója, amelyben azt boncolgatja, hogy tök lazán megszivatható a Google: a top 10 amerikai tartalomszolgáltatónak csak ki kéne tiltania a Google-t az oldalairól, és ezzel párhuzamosan felajánlani a Bingnek, hogy némi pénzért ők viszont indexálhatják a tartalmat. Ekkor majd a nép szééépen áttódul a Bingre, és a Google majd szomorúan pityeregve elvonul a sarokba, és önmarcangolásba kezd.

Forrás: MiyazakiJun # Keresőmarketing és egyéb nyalánkságok
Szerző: MiyazakiJun


"Szerintem évente menetrendszerűen előjön a “Google kicseszik a tartalomgyártókkal” című vita, hol nemzetközi, hol lokális vonatkozásban. Meg hogy a Google fizessen a tartalomgyártóknak, ilyen, olyan, meg amolyan jogcímeken, hiszen a naaaaagy tartalomszolgáltató mammutok nélkül nincs miért az internetre menni. Ha nincs webes CNN, vagy New York Times, lokális vonatkozásban mondjuk Origo vagy Index kategóriás játékos a neten, akkor itt nincs semmi. Egy naaaaagy, kietlen pusztasággá változik az internet. Úgyhogy VALAKI lesz szíves fizetni a tartalomgyáraknak alanyi jogon: mindegy, hogy a keresők, vagy mondjuk az internet szolgáltatók, esetleg maguk a látogatók – bár a legjobb az lenne, ha mindenki fizetne.

Én úgy gondolom, ennek a történetnek van egy olyan hihetetlen arrogáns és egoista aspektusa, amely megfeleltethető az alap problémának. Méghozzá az, hogy" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr951570583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása