Sajtókapcsolat építése 5 lépésben
2009. november 13. írta: vecseilaszlo

Sajtókapcsolat építése 5 lépésben

Ha csupán egyetlen PR tanácsot adhatnék, akkor az a következő lenne: építs sajtókapcsolatot! Ha jó sajtókapcsolataid vannak, szinte másra nincs is szükséged a publicitáshoz. Nem kell azon törnöd a fejed, hogy miként kerülj a médiába, nem kell sajtóközleményeket írnod, és nem kell hívogatnod az újságírókat, mert a sajtó fog keresni téged. Ráadásul a sajtókapcsolat építése könnyebb, mint elsőre gondolnád…

Forrás: Damjanovich.hu
Szerző: Fülöp Zoltán, PR tanácsadó


"1. lépés: Az előkészületek
Az első lépésben írd össze azokat a médiumokat, melyeket a vevőid néznek, olvasnak, hallgatnak és amelyekben szeretnél megjelenni, majd állítsd őket fontossági sorrendbe, azaz melyik a legfontosabb véleményformáló médium a piacodon. Válaszd ki azokat, melyekkel a leghatékonyabban érheted el a vevőidet és amelyekkel kapcsolatot szeretnél építeni. Ne légy telhetetlen, annyi médiumot válassz ahánnyal, rendszeresen kapcsolatot tudsz tartani. Ha ez egy-két újságíró, akkor annyi.

Ha sikerült kiválasztani a kívánt médiumokat nézd meg mi jelent meg a témádról. Tanulmányozd át az anyagokat, nézd meg a stílusukat és próbáld „belőni” az attitűdjét. Ha online a médium, vagy van online mutációja - csodálkoznék ha nem lenne -olvasd el a kommenteket is. Sokat segíthet, hogy mi van az emberek fejében.

Ezután a honlapról tudd meg," ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr61521796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása