Arcfelismerő rendszert teszteltünk - Intellio VisiScan
2009. október 26. írta: vecseilaszlo

Arcfelismerő rendszert teszteltünk - Intellio VisiScan

Ez az egész olyan, mint egy sci-fi! Megmondja hány éves vagyok, nő, vagy férfi és hogy honnan, mennyi ideig néztem oda ahova néztem. Az ilyen rendszerek használatának a közeli jövőben, illetve már napjainkban is nagyon komoly piackutatási vonatkozásai vannak – jelenleg több multi kutató cég fejleszt hasonló rendszereket – ezért örömmel vizsgáltuk meg, mit is tud jelenleg ez a technológia. Jelentjük: nem keveset! Az Intellio VisiScan arcfelismerő rendszerét a P-Line Channel & Telesales Kft-től kaptuk kipróbálásra.

Forrás: Piackutatás blog - "Ne szóljatok anyámnak, hogy piackutató vagyok. Azt hiszi, utcaseprőként dolgozom."

"Reklámhatékonyság mérés
Az arcfelismerő rendszerek lehetőséget adnak a jobb targetálásra, a reklámok célzottabb eljuttatására az adott fogyasztókhoz. Az Intellio VisiScan™ rendszer élő, vagy korábban rögzített videoanyagból egyaránt képes dolgozni és detektálni az emberi arcok képernyőn való mozgását, ezért lokális mérési adatokat tud szolgáltatni az adott (pl. közterületi) reklámok megtekintőiről. Mindezekre úgy képes, hogy megtalálja, követi és felismeri a mozgásban lévő emberi arcokat, ez alapján meghatározza az emberek életkorát valamint nemét. Mindezt a rendszer képes kombinálni az adott embertömeg megszámlálásával is, ezáltal szolgáltatva statisztikai és szegmentációs adatokat a tetszőleges helyen megfigyelt célközönségről. Egy további – un. ’Digital Signage’ – kiegészítő alkalmazás használatával lehetőség van egy adott reklám nézettségének és annak idejének mérésére látogatónként és átlagolva is. Meg lehet továbbá határozni a tér azon pontját is, ahonnan a legtöbb pillantás érkezik." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr251461150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása